PEKKA S REUNANEN
ETELÄ-AMERIKKA 9.5.-26.5.

In Laterna Magica from 09.05.2018 to 27.05.2018Mustaa - valkoista ja väriä

Panen esille musta-valkoisia analogisia valokuvia. Kysymyksessä ovat siis ns. perinteiset valokuvat, jotka on talletettu 35 mm kinofilmille ja vedostettu valokuvapaperille.

Miksi näin?

Filmikamera ei ole pelkästään historiaa. Se on edelleen käytettävissä ja käytössä. Mielipiteeni on, että klassinen musta-valkovalokuva on aina ajankohtainen.

Miksi musta-valko?

Tarkoitukseni on, että värien - joskus hämääväkin - maailma on riisuttu pois. Jäljelle jää jotain muuta, alastonta. Oleellista. Ainakin toivon, että valokuvissani olisi asioiden ydin; sielu, sydän. Jotain Etelä-Amerikan tunnelmasta ja sen ilmapiiristä. Sen hengestä. Ainakin, että hetken välähdys elämästä olisi edessäsi valokuvapaperilla.

Metodini on streetkuvaus eli katukuvaus. Kuvatessani panen pääpainon aina ihmiseen. Haluan kuvata ihmisten kautta. Ihmiset, tilanteet ja paikat ovat tulleet eteeni sattumalta, kun olen kuljeskellut pitkin Etelä-Amerikan eri pääkaupunkien katuja. Olen kohdannut elävän elämän. Todellisuuden. Tohdin sanoa, että valokuvani ovat samalla sosiaalista - sosiologista - dokumenttia.

Toivomukseni on, että valokuvieni ihmiset osaisivat kertoa Sinulle jotain. Tuntisit olevasi mukanani siellä kuvaustilanteessa.

Väriä ? Olen valinnut mukaan joitakin digitaalisia värikuvia. Ehkä ne antavat lisää syvyyttä.


Pekka S. Reunanen on suomalainen valokuvaaja. Maailmanmatkaaja, joka asuu ja työskentelee Bunenos Airesissa (Argentiina) ja Helsingissä. Valokuvausopinnot hän on suorittanut Buenos Airesissa. Reunanen kuvaa sekä analogisella että digitaalisilla kameroilla. Hänen uraansa mahtuu julkaisuja sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa. Kuuba-sarjan valokuvia on ollut esillä mm. MTV:n Huomenta Suomi-ohjelmassa.

pekkare@yahoo.com
Tel./WhatsApp + 358 400 737 695
Instagram: @pekkas.reunanen
Kotisivu

Back to Mainpage