MAISA MOI
RAJALLA

In Laterna Magica from 29.11.2017 to 16.12.2017Teoskokonaisuus ”Rajalla” pohtii ulkoisen kauneuden ja sisäisen ahdistuksen välistä suhdetta ja vaikutusta katsojaan.

Pyrkimys ulkoiseen kauneuteen ei ole uutta, mutta se on valitettavan usein muuttunut itsetarkoitukselliseksi, sisällöttömäksi, vain hetkellistä mielihyvää tuottavaksi. Ulkoisen kauneuden loputtomalla tavoittelulla usein kätketään, peitetään, kielletään jotain olennaisempaa. Maalauksiini olen tavoitellut ulkoista kauneutta harmonisesti soivien värien kautta. Värien sointi tuottaa mielihyvää.

Ulkoisen kauneuden takana on kuitenkin usein kasvava ahdistus - ahdistus omasta ja läheisten tulevaisuudesta, uhkaavat luonnonkatastrofit, maailmanpolitiikan epävarma tilanne, pakolaismassat, toiseuden pelko, rasismin nousu jne. jne.

Olen ulkoisesta värikauneudesta nauttiva katsoja. Katsoja, joka on kuitenkin samalla ahdistunut ja hämmentynyt. En tiedä miten minun pitäisi suhtautua asioihin, joihin ei ole yksinkertaisia vastauksia ja ratkaisuja.

Back to Mainpage