MINNA LEHTOLA
VAARIN VERSTAALLA

In Laterna Magica from 30.05.2017 to 18.06.2017Yhteisnäyttelyssä on esillä osa Vaarin verstaalla-sarjasta, jossa Minna Lehtola on tutkinut vaarinsa kellariverstasta, sen pintoja, värejä ja esineitä. Kuvat käsittelevät aikaa, sen rajallisuutta sekä venymistä menneestä nykyhetkeen työkalujen ja niiden kantamien muistojen ja merkitysten kautta.

Valokuvat on toteutettu valomaalaustekniikalla, jossa kohde maalataan esiin pimeästä tilasta taskulamppua käyttäen. Sarjan jokainen kuva on tehty yhdellä pitkällä valotuksella ja valotuksia ei ole yhdistetty.

Pimeässä valo korostuu, tila häilyy ja aika tiivistyy. Kellariverstaan tiiliseinä, höyläpenkin pää ja muutaman metrin liikkumavara keskellä rajaavat aiheen, taskulampun kapea kiila maalaa esiin vain kohteen. Kellarin äänet ja tuoksut vievät muistoihin ja kuviin syntyy tunneside. Minna Lehtola pitää siitä, miten kuvaustapahtuman hitaus antaa mahdollisuuden keskittyä ja pysähtyä katsomaan tarkasti yksityiskohtia, miten valaisun fyysinen liike, toisto ja käsin tekeminen yhdistyvät kuvien aiheeseen.

Minna Lehtola (s. 1971) on helsinkiläinen valokuvauksen harrastaja.

Minna Lehtola

Back to Mainpage