PETRI ITÄLAHTI - ANNE JÄRVINEN - MARJU KARLSSON - SANNA VALKIALA
VALON VOIMA 10.-28.4.

In Laterna Magica from 10.04.2018 to 28.04.2018Valo herättää, valo paljastaa, valo luo varjon. Maalauksen valo on totuuden ja tietoisuuden valo, puhdas ja yksinkertainen kuin luonnonvalo itse. ”Valon voima” on neljän Avoimesta taidekoulusta v. 2016 valmistuneen taiteilijan yhteisnäyttely.

Petri Itälahti maalaa kankaalle elämänsä värejä, valoja ja pimeyksiä. Välineenä hän suosii öljyväriä, akryylia ja pigmenttejä.

Anne Järvinen elää maalauksiaan valmiiksi hitaissa ja meditatiivisissa prosesseisssa. Öljyväri asettuu kankaalle heleän väripaletin eri sävyissä.

Marju Karlssonin työt pohjautuvat uneen, ja ovat osa suuremmasta kokonaisuudesta, jossa samat muodot kertautuvat erikokoisissa teoksissa. Myös pimeän sisältä löytyy äkkiarvaamatta valon säde. Maalaukset on toteutettu säkkikankaalle ja kankaalle temperalla ja öljyvärillä.

Sanna Valkiala maalaa puulle, kankaalle ja mdf-levylle temperalla, öljyvärillä ja kuivapastellilla. Maalatessaan hän pyrkii parhaansa mukaan avaamaan kanavia luovuudelle ja kuorimaan itsensä pois sen tieltä, minkä on tultava näkyväksi hänen kauttaan.

Back to Mainpage