PEKKA JÄRVELÄINEN
MUOTOJA

In Laterna Magica from 12.09.2017 to 01.10.2017Käsin kosketeltavia, aisteja hiveleviä muotoja

Muodot ovat elementin kuten kuvion, esineen, rakennelman tai vartalon piirteitä, sen ulkoasua. Muoto viittaa ulkoiseen olemukseen. Pekka Järveläisen kuvissa viivat, pinnat, tilat ja mittakaava luovat uusia aistikkaita ja esteettisiä kokonaisuuksia.

Muotoja on Järveläisen kuudes näyttely. Valokuvaaja jatkaa muodon, pinnan ja merkityksen tiellä. Värien leikkiä ei tällä kertaa ole nähtävissä. Vedoksissa on harmaan eri sävyjä ja kontrastia sekä tekniikan tuottama pehmeä tuntuma.

Pekka Järveläisen teokset ovat valon ja varjon muovailemia valo- kuvapohjaisia kuvia polymeeripainatuksina akvarellipaperille.

Niin, katsoa saa, vaan ei koskea.

Karoliina Vuorenmäki, valokuvaaja


Polymeerigravyyri-menetelmä, jolla teokset on tehty, perustuu muovisen, alumiinipohjaisen valopolymeerilevyn käyttöön. Valokuvasta tehdystä positiivifilmistä valotetaan UV-valolla levylle sekä filmi että rasteri, jonka jälkeen levy kehitetään vedessä, kuivataan ja kovetetaan UV-valossa.

Tavallisen grafiikkavedostuksen tapaan levylle levitetään syvä- painoväri ja kuva vedostetaan kostealle paperille grafiikkaprässillä.


Back to Mainpage